Sauber: Takové rozhodnutí jsme nečekali, je to nesmírné zklamání

Pirelli | foto: Pirelli

Dnes dopoledne se konal v Austrálii soud mezi Sauberem a Giedo van der Gardem. Ten dal zapravdu jezdci. A protože Giedo chce už v neděli závodit, tak se Sauber okamžitě odvolal.

O celém případu jsme vás informovali zde. Šéfka týmu, Moniša Kaltenbornová, poté vyjádřila své stanovisko k celé záležitosti: "Z takového rozhodnutí jsme nesmírně zklamaní. Teď si musíme vzít čas na to, abychom si uvědomili všechny důsledky tohoto rozhodnutí, stejně tak musíme pochopit, jaké to bude mít dopady na naší sezonu.

Každopádně nechceme ohrozit bezpečí našeho týmu nebo ostatních jezdců na trati jenom proto, že splníme sen nepřipraveného jezdce, který za nás chce odjet závod. Navíc by jel ve voze, který byl připraven pro dva jiné piloty."

Tým dále oznámil, že podrobnější informace budou oznámeny následně. Sauber ve svém prohlášení píše, že výsledky nejsou "takové, jaké očekával". Sauber se ústy Rodney Garretta, který tým u soudu zastupoval, bránil především bezpečnostním rizikem. 


Jeden z dvojice Ericsson a Nasr bude muset van der Gardemu uvolnit místo, to může tým
finančně hodně zabolet (foto: Sauber Motorsport AG)

Jenže pak Garrett nedokázal přesvědčivě zdůvodnit, v čem by toto nebezpečí spočívalo. I Giedo van der Garde nepovažuje bezpečnostní argument za pádný: "Myslím, že oni i všichni ostatní vědí, jak se to dá rychle vyřešit. Za tři nebo čtyři hodiny se dá vyrobit pořádná sedačka pro závodní víkend F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy