Boullier: Balík McLarenu je slibný, před Austrálii nejsme zastrašeni problémy z testů

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

McLaren míří do Austrálie připravený na velkou výzvu. Velmi se těší na svou první velkou cenu po obnovení partnerství s Hondou. Jak si nový vůz MP4-30 o víkendu povede?

"Velká cena Austrálie představuje kulminaci ohromného množství tvrdé práce a horlivost všech v McLarenu - Hondě. Pro nás šlo o relativně krátkou zimu s testováním, věřím ale, že se pohybujeme kupředu a že závod v Melbourne je pouze začátkem obrovského vývoje výkonnosti během sezóny," uvádí Eric Boullier.

Při testech (shrnutí zde) ale McLaren zvládl za 12 dní pouze 1751 kilometrů: "Je to samozřejmě zklamáním, že jsme při testech nedokázali ujet tolik kilometrů, kolik jsme doufali. Nejsme ale zastrašeni a neúnavně pracujeme na vylepšení spolehlivosti MP4-30 a hlavně na pokroku v naší čisté rychlosti.

Přes naše obtíže balík vykazuje velký příslib. Během testů jsme dokončili spoustu cenných systémových kontrol a pracovali na nastavení. Data z Jensonových 101 kol z druhého dne posledního testu v Barceloně jsou velmi povzbuzující," pokračuje závodní ředitel v optimistickém duchu.


McLaren toho v předsezónních testech moc neujel, na závodní debut nového vozu
poháněného Hondou se ale už moc těší (foto: McLaren)

Jak si ale povedou v ostrém souboji s konkurencí, která má s novými motory zkušenosti již z loňské sezóny? "Samozřejmě zůstává složitou otázkou, nakolik se to projeví na okruhu v Albert Parku a obzvlášť ve srovnání s našimi soupeři. V týmu jsou ale všichni plně soustředěni, odhodlaní a horliví.

Debut McLarenu - Hondy MP4-30 na dráze nás naplňuje velkým nadšením. Věřím v pokrok, který jsme doposud udělali. Víme však, že je před námi dlouhá cesta, pokud jde o vývoj, a že se bude počítat každý kilometr," uvědomuje si Boullier před prvním závodem sezóny, na kterou se velmi těší.

"Je to skvělý pocit být zpět v Melbourne - jde o báječné město a na začátku nové sezóny zde vždy panuje vzrušení, jak u fanoušků, tak i u týmů. A ještě více letos, protože jde o začátek mého druhého roku u McLarenu a začátek nové éry McLarenu s Hondou.

Jsme připraveni na výzvu, která je před námi. Už se nemůžeme dočkat, až auto o tomto víkendu vyjede poprvé z garáže k velké ceně. Půjde o velmi dojemný okamžik pro celý tým," říká závodní ředitel McLarenu.


V Austrálii bude závodit Jenson Button a Kevin Magnussen, Fernando Alonso na doporučení
lékařů úvodní velkou cenu vynechá (foto: Honda Racing F1)

Šéf vývoje motorů Hondy, Jasuihsa Araj, dodává: "Jsem opravdu rozechvělý tím, jak začne naše sezóna a nová éra. Zimní testování nám připadalo velmi krátké a neměli jsme dostatek času vyzkoušet, jak si naše nově vyvinutá pohonná jednotka povede na trati.

Každý den jsme ale získávali klíčovou zpětnou vazbu o pohonné jednotce, která se neustále vyvíjela od Jerezu po Barcelonu a nyní po Melbourne. Těšíme se opět na dráhu a na to, co dokážeme," dodává zástupce japonské automobilky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy