Manor potvrzuje Merhiho, testovacím pilotem King

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Stáj Marussia (Manor) potvrzuje Roberta Merhiho jako svého závodního pilota pro sezónu 2015.

Podle posledních informací měl Merhi k závodnímu místu nejblíže, dnes jej v Austrálii stáj jmenovala po boku Willa Stevense jako svého závodního jezdce pro "úvodní podniky" nové sezóny. Mladý Španěl, který loni odjel tři páteční tréninky  za Caterham (v Monze, Soči a v Suzuce), obdržel od FIA na poslední chvíli superlicenci

Další zpráva se týká vývojového pilota, jímž se u Manoru stává Jordan King, který závodil v GP2 a jehož otec je dočasným předsedou týmu.

Šéf týmu John Booth říká: "Nejen, že jde o velmi talentované mladé piloty, kteří před sebou mají vzrušující budoucnost, ale navíc jde o absolventy školy Manor Motorsport v juniorských formulích, což je pro nás velkou odměnou vzhledem k tomu, že rozvoj mladých talentů je důležitou součástí naší filozofie."


Příprava šasi Manoru v Melbourne (foto: F1 Paddock Pass)

Druhý závodní pilot Merhi pokračuje: "Jsem neuvěřitelně nadšený tím, že ve Formuli 1 budu debutovat s týmem Manor Marussia tento víkend v Melbourne. Jde o velkou zodpovědnost, cítím se však připravený na tento krok v mé kariéře a na to, že můžu hodně přispět k rozvoji týmu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy