Bottas si před začátkem sezony věří, chce bojovat s Mercedesy

Williams | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas sice očekává, že Mercedes bude ten tým, který se všichni snaží porazit, ale i přesto věří, že mu Williams bude v patách.

"Víme, že Mercedes bude zase jezdit na čele," řekl Bottas v rozhovoru pro crash.net. "Ale i přesto si myslím, že my jsme hned za ním. Samozřejmě víme, že je zde ještě hodně práce, kterou musíme udělat, a spousta prostoru pro vylepšení."

"My - jako tým - se chceme ujistit, že se budeme zlepšovat i během sezony. Protože chceme skončit ročník s mnohem silnějším týmem, než jakým byl na začátku, což se nám povedlo loni," dále se nechal slyšet. "Kdybychom se letos ještě více přiblížili Mercedesu, bylo by to vážně dobré."

Také se ještě rozpovídal o své budoucnosti. "Jaký mám cíl pro tuto sezonu, to nedokáži říct. Ale mé cíle v budoucnu jsou, abych nebyl jen dalším závodníkem ve Formuli 1, ale chci být skutečně úspěšný - třeba mistr světa, ačkoli si myslím, že toho chce dosáhnout každý. Ale je to zkrátka věc, které chci dosáhnout."

Valtteri Bottas na pódiu při VC Abú Zabí (foto: Williams F1 Team)

Podle předsezonních testů to vypadá, že by Williams skutečně mohl být druhým týmem za Mercedesy, ale na druhou stranu právě Valtteri Bottas nedokázal Mercedesy překonat ani s měkčí směsí pneumatik. A třeba Ferrari nebo Red Bull dosahovali také slušných časů při závodních simulacích. Takže se skutečné rozložení sil nakonec dozvíme nejdříve v kvalifikaci v Melbourne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy