Sauber: Propustit Van der Gardeho bylo v zájmu týmu a jeho 330 zaměstnanců

Nasr, Felipe | foto: Sauber Motorsport AG

Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová tvrdí, že museli vypovědět smlouvu Giedovi van der Gardemu, aby zachránili tým před krachem.

Holandský pilot totiž svého bývalého zaměstnavatele zažaloval a případ se bude v pondělí 9. března projednávat u soudu. Podle Kaltenbornové šlo ale o nezbytný krok k záchraně týmů i stovek pracovních míst.

"Protože tato záležitost bude před soudy teprve projednávána, nebylo by z mé strany vhodné, abych komentovala zvláštní detaily. Učiníme však všechny nezbytné kroky, abychom ochránili naši společnost, tento tým a jeho zájmy," říká šéfka Sauberu.

Švýcarský tým v loňské sezóně nezískal ani bod, a tak se jeho dobře známé finanční potíže ještě zhoršily. Proto se musel rozhodnout pro dva platící jezdce, kteří dokázali sehnat více peněz - pro Marcuse Ericssona a Felipeho Nasra. Na bývalého rezervního pilota Sauberu tak závodní sedačka nezbyla.


Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová (foto: Sauber Motorsport AG)

"Zrušili jsme jeho kontrakt, měli jsme k tomu ale dobré důvody. Rozhodli jsme se tak v zájmu týmu a jeho 330 zaměstnanců. Minulý rok byl pro nás náročný, ale před sezónou 2015 jsme se soustředili na to, abychom dali dohromady kroky k zajištění těch nejlepších výsledků pro fanoušky F1," dodává Kaltenbornová pro Reuters.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy