Těžký den pro Ferrari

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Obě Ferrari odstartují až ze třetí a čtvrté řady a i při dobré strategii to pro ně bude znamenat těžký závod.

Michael Schumacher je šestým místem zklamán, ale naději neztrácí, neboť už vítězil z horších pozic: "Řekl bych, že to byla těžká kvalifikace. Nečekal jsem, že to bude jednoduché, ale teď bude zajímavé sledovat, jak si budou stát pneumatiky během závodu a jakou výhodu získáme za tu ztrátu v kvalifikaci. Vyhrál jsem závody z horších pozic na startu, takže jsem si pro závod jistý."

Rubens Barrichello v tréninku rozbil svůj monopost a musel si tak zvykat na náhradní: "Celý den byl komplikovaný. Ráno jsem zkoušel jinak jezdit obrubníky a poškodil jsem šasi. Mechanici odvedli skvělou práci a přendali mi motor do náhradního auta, takže jsem mohl v dalších trénincích ještě neco najezdit. Řídí se mi dobře, ale kvalifikační kolo ideální nebylo. Udělal jsem chybu v šesté zatáčce, to mne stálo tak půl sekundy. Ale stále si do závodu věřím, protože naše vozy jsou velmi rychlé."

Jean Todt, šéf stáje: "Byla to těžká kvalifikace, o tom nepochybujte. Michael ve třetí řadě, Rubens ve čtvrté. To není výsledek, jaký jsme si přáli a bude to problém v závodě. Přesto je to stále otevřené a jako obvykle sehraje důležitou roli strategie a spolehlivost. Pokusíme se dovést co nejvíce bodů do průběžného pořadí."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy