FIA potvrdila zákaz změn designu přileb, Vettel to označil za vtip

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Mezinárodní automobilová federace včera v nových pravidlech potvrdila zákaz změny designu přileb v průběhu sezóny, což se Sebastianovi Vettelovi nelíbí.

Piloti se musí po celou sezónu držet jednoho návrhu, aby diváci neměli problémy s jejich rozpoznáváním (psali jsme zde včetně fotografií).

V doplněném znění článku 21.1 sportovních pravidel nyní stojí: "Aby byli piloti mezi sebou snáze rozpoznatelní, nárazová helma každého z nich musí být vyvedena v podstatně stejném zbarvení v každém podniku během sezóny šampionátu."

Čtyřnásobnému šampionovi Vettelovi, jenž byl znám neustálou obměnou svých přileb, se to pochopitelně nelíbí: "Myslím si, že jde o vtip, abych byl upřímný. Existují důležitější věci, o kterých by se mělo rozhodnout s ohledem na budoucnost a zdá se, že tohle je jediné, na čem se dohodli."

Naznačil také, že je bude i nadále měnit, pokud trestem za porušení bude pokuta a peníze půjdou na charitativní účely. Vettel po minulé sezóně přestoupil k Ferrari, kde během předsezónních testů nastupoval s bílou přilbou, přes kterou se zepředu dozadu táhnul pruh znázorňující barvy německé vlajky.


Sebastianovi Vettelovi, který v minulosti měnil často vzhled přileb, se nové pravidlo nelíbí
(foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 43 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy