Soupeři vítají návrat Marussie, Force India byla proti jen kvůli bezpečnosti

Chilton, Max | foto: Manor Racing

Marussia se objevila na soupisce týmů přihlášených do sezóny 2015 pod novým jménem Manor. Jak na to reagují někteří soupeři?

"Moc mě to těší... myslím, že to je skvělé je mít zpátky. [Šéf týmu] John [Booth] a [sportovní ředitel] Graeme [Lowdon] jsou dva skvělí chlapi, skuteční závodníci," říká technický ředitel Williamsu Pat Symonds.

"Já jsem začínal před 35 lety u Tolemana a Toleman nebyl tak profesionální jako Marussia. Ale základ týmu dal vzniknout Benettonu, Renaultu a nyní Lotusu. [Konstruktér] Rory Byrne, všechna jeho vítězství, má kariéra. Pro tyto týmy je místo, jsou pro sport tak důležité. Proti veškerým nepříznivým okolnostem se zdá, že budou v Melbourne, což je fantastické," jásá Symonds.

Proti návratu Marussie původně hlasovala Force India, dle zástupce šéfa týmu Boba Fernleyho však jediným důvodem byly obavy o bezpečnost: "Proč bychom měli povolit technicky nebezpečné šasi závodit, když všichni ho museli udělat bezpečné?"


Marussia (Manor) by se v Melbourne měla objevit (foto: Marussia F1 Team)

"Nebyli jsme proti jejich schválení, bylo to kvůli prázdnému listu. Co budeme dělat - umožníme vozu z roku 2014 závodit po celý rok? Proč jsme tedy stavěly nová auta? Všechno, co můžu udělat, je popřát úspěch. Pokud mohou vyhovět [předpisům pro rok 2015], pak to měli udělat na prvním místě," dodává Fernley pro Reuters.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy