Red Bull na posledním místě? Dle Ricciarda je s Ferrari a Williamsem ve druhé skupině

Pirelli | foto: Pirelli

Daniel Ricciardo dnes, co se týče časů na kolo, dojem neudělal. Red Bull avšak nenasadil měkké ani super-měkké pneumatiky, konkurence ano. Pro tým je důležitých 126 kol.

"Myslím, že všichni ostatní jeli na měkké nebo super-měkké sadě pneumatik - takže se honili za výkonem. My jsme dnes na žádné z těchto sad nevyjeli. Snažíme se koncentrovat na sebe samotné. Zdá se, že spousta týmů je s jízdami s plnou nádrží spokojená. Jak jste na tom v porovnání s konkurencí, zjistíte ale až v Melbourne.

Je jasné, že je Mercedes silný, ale u ostatních je otazník. Myslím, že jsme s Ferrari a Williamsem v další skupině. Uvidíme v Austrálii. Testy teď pro mě končí a zamířím do Melbourne. Musíme ty stříbrné vozy dohonit. Pokud se nám to povede, pak to vidím dobře," zhodnotil Daniel Ricciardo. 

"Dva týdny jsou v F1 dlouhá doba - za tu dobu můžete vyvinout ještě nějaké nové díly a přívést je do Melbourne. To, co jsme měli zde v Barceloně, bylo dobré, ale to, co budeme mít v Austrálii, bude ještě lepší. Motor je lepší, ale potřebujeme víc. Letos jsme zcela jistě začali lépe, ale ještě potřebujeme drobné úpravy" doufá Australan. 


Red Bull je podle Ricciarda ve druhé výkonové skupině, za Mercedesem, s Ferrari a Williamsem (foto: Pirelli)

"Budeme se snažit vyvarovat některým chybám, které jsme vloni udělali. Nemohu chodit moc do detailů, ale řekněme, že je pár aerodynamických dílů, kterým teď lépe rozumíme. Vloni trošku trvalo, než jsme jim porozuměli. Zdá se, že jsme se vydali dobrým směrem a udělali krok vpřed. Do Melbourne nasadíme nové díly, snad nás posunou vpřed."

Do hodnocení se pustil také Guillaume Rocquelin, vedoucí závodních inženýrů u Red Bullu. Dnešním velkým nájezdem si tým pro zítřek vytvořil prostor... "Zítra budeme pokračovat v programu, jak je v plánu. Dnes jsme toho zvládli hodně. To nám dává trošku volnosti."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy