Vettel: Jezdíme bez problémů, s Kimim nás těší to, jak se nové Ferrari chová + foto

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel poprvé při testech v Barceloně usedl za volant vozu Ferrari SF15-T. Hned ráno dostal smyk a vylétl mimo trať, zbytek dne ale odjel bez potíží. Jak hodnotí svůj výkon?

Testování ráno začalo za chladného počasí - teplota vzduchu dosahovala 7 °C a dráhy 8 °C. Ráno Vettel nezačal nejlépe: "Toto dopoledne jsem trochu pospával, a když jsem vyrazil z boxů na studených pneumatikách, dostal jsem smyk. To poslední, co jsem mohl udělat, bylo pomoct klukům očistit auto od veškerého toho štěrku."

Pak jsme pracovali zejména na spolehlivosti, odjeli jsme dobrý počet kol. Daří se nám jezdit bez příliš mnoha problémů, je však opravdu těžké říci, jak si na tom stojíme ve srovnání s ostatními. Musíme pracovat den za dnem, abychom porozuměli našemu autu," hodnotí pilot, který před letošní sezónou přišel do Maranella z Red Bullu.

S Ferrari SF15-T ale nakonec ujel 105 kol (488,8 km) a na středně-tvrdých pneumatikách dosáhl pátého nejrychlejšího času (více zde). S týmem se zaměřoval hlavně na testování spolehlivosti při delších výjezdech.

Co říká na chování nového monopostu? "Obecně jsme s Kimim potěšeni tím, jak se chová, ale stále zbývá spousta práce. Podmínky dnes byly pro všechny těžké, protože za chladného počasí byla trať hodně kluzká. Bylo to příjemné vidět našeho prezidenta v garáži. Jsem rád, že nás podporuje," dodává Vettel.

 

Dnešní snímky Vettela a Ferrari najdete pod článkem, kompletní fotogalerii z Barcelony zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy