Michelin odchod z F1 neplánuje

Dupasquiere, Pierre | foto: Renault ČR

Pierre Dupasquier, sportovní ředitel Michelinu, popírá plán společnosti vzdát se F1 v případě, že by měl zůstat pouze jediný dodavatel pneumatik.

Vše nasvědčuje tomu, že od roku 2006 bude týmům Formule 1 dodávat pneumatiky opět pouze jediný výrobce. Je to další pokus FIA snížit náklady na tento sport - testy jsou drahé a většina je jich věnována právě pneumatikám.

Z Michelinu se během posledních měsíců ozývají hlasy, podle kterých by měl Michelin v takovém případě z F1 odejít a přenechat všechny týmy konkurenčnímu Bridgestone. Ten už jediným dodavatelem byl v letech 1999 a 2000. Michelin totiž vždy zastával názor, že dodávat pneumatiky do F1 má smysl pouze tehdy, pokud je zároveň dodává i konkurence, kterou tak může porazit v přímém souboji. Být monopolním dodavatelem by nebyla výzva.

To však včera v Montrealu popřel Pierre Dupasquier, podle kterého by se Michelin o pozici monopolního dodavatele ucházel: "Formuli 1 Bridgestonu nenecháme."

Údajně v těchto dnech jednají zástupci obou pneumatikářských společností o návrhu na snížení nákladů. Chtěli by tak problém vyřešit a zachovat přitom v F1 soutěž pneumatik. Rozhodně podle Dupasquiera nechce Michelin v žádném případě královnu motorsportu opustit.

Foto: Michelin

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy