Pantano nenastoupil pro nedohodu s týmem

Pantano, Giorgio | foto: Jordan Grand Prix

Pilot týmu Jordan Grand Prix nemohl nastoupit do pátečních tréninků, neboť podle vedení týmu neplní smlouvu. Nastoupí do kvalifikace a závodu?

Ital Pantano přišel k Jordanu z Formule 3000 na začátku roku jako jeden z jezdců, kteří si za své svezení platí. Tým jej však včera odvolal z tréninku, protože Pantano údajně nezaplatil dohodnutou částku.

"Něco se děje mezi jeho rodinou a společností jeho manažera. Musí to být nejdříve vyřešeno," vysvětluje Ian Phillips, obchodní vedoucí Jordan Grand Prix. Podrobnosti odmítl prozradit. "Ráno tu byl, ale odjel, protože musel něco zařídit, měl pár telefonátů. Svůj telefon mám v kapse a každou chvíli očekávám, že zazvoní."

Jordan se potácí ve finančních potížích už několik let a Pantana, který přinesl velké peníze, okamžitě uvítal. Navíc podával v F3000 velmi přesvědčivé výkony. Ve třech z posledních tří závodů však nedojel do cíle a v tradičním fotbalovém utkání před závodem v Monaku si navíc zranil koleno. V poslením závodě na Nürburgringu zajel svoji zatím nejlepší kvalifikaci, když zajel patnáctý čas a závod dokončil na třinácté pozici. Je však možné, že to byl jeho poslední závod u Jordanu.

V případě, že Pantano do závodu nenastoupí, nahradí jej pilot třetího vozu, Němec Timo Glock. V pátečních trénincích byl devatenáctý nejrychlejší. "V této chvíli vám neřeknu, jak budeme situaci řešit," dodává Phillips.

Foto: Jordan Grand Prix

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy