Vettel překvapuje Ferrari - vrací se do Ferrari, poprvé od Schumachera, perfekcionismus?

Pirelli | foto: Pirelli

Černý zápisník Sebastiana Vettela je velkým tématem mezi fanoušky F1. Během testů v Jerezu ho neustále nosil při sobě. Jediný, komu ho čtyřnásobný mistr světa půjčil, byla tisková mluvčí týmů, Britta Roeske.

Sport Bild citoval jednoho z vysoce postavených techniků Ferrari: "Něco podobného jsem ještě nikdy u žádného z našich jezdců neviděl. Dokonce ani u Michaela Schumachera. I díky tomu už teď Sebastian Vettel vyčnívá." Zdá se tedy, že Ferrari je ze Sebastiana Vettela překvapené - z jeho přístupu, z jeho jezdeckých schopností a z jeho technické zpětné vazby, kterou týmu podává.

Podle Němců Vettel na jednáních vždy nesmírně pečlivě rozebírá každou zatáčku okruhu. To zřejmě nebylo u Italů až doposud obvyklé. Zdá se tedy, že s příchodem Vettela se do Ferrari poprvé od éry Michaela Schumachera vrací perfekcionismus.

I přes velký ohlas, který vzbudily výkony Vettela (ostatně i Räikkönena) s novým SF15-T, zůstávají u Ferrari realističtí. Tým má v roce 2015 položit pouze základy pro útok na titul v roce 2016. Podle interních propočtů má být SF15-T už teď o 1,2 vteřiny na kolo rychlejší než jeho předchůdce, F14 T.


Vettel si všechno v Jerezu pečlivě značil do černého zápisníku (foto: Scuderia Ferrari)

Podle prvotních odhadů na čele zůstává Mercedes, za kterým je Williams a Red Bull, ten ale v Jerezu ještě nejezdil s nejnovějším vývojovým stupněm pohonné jednotky Renault, a až pak následuje Ferrari.

Lotus a McLaren zatím neujely dostatečné množství kilometrů na to, aby se dalo něco o jejich rychlosti soudit, Force India dokonce zatím žádné. Jde však pouze o první odhady, které jsou tvořeny na základě testů v Jerezu, kde se týmy neodhalily svůj potenciál.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 41 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy