Rozhodnutí ohledně GP Německa leží na Ecclestonovi

Barrichello, Rubens | foto: Brawn Racing F1

Německý Nürburgring nabídl Berniemu Ecclestonovi, aby se ujal pořádání letošní GP Německa. Vše tedy bude záležet na Berniem.

Ohledně toho, jestli uvidíme letos Formuli 1 v Německu, stále není jasno. Už několik týdnů se ale o tomto tématu dost hovoří (více zde a zde). Dle pravidelného dvouletého střídání by letos měla být řada na Nürburgringu. Před několika týdny ale Ecclestone řekl, že se v Německu nepojede, vše ale vzal za chvíli zpět. Teď je situace nadále otevřená. 

Rozhodnutí bude muset učinit samotný Ecclestone, řekl po jednání Carsten Schumacher, šéf Capricorn, společnosti spravující okruh, pro německý 'Motorsport aktuell'. Ecclestonovi byla učiněna nabídka a je jen na něm, jestli ji přijme nebo ne. Pokud by se Bernie rozhodl správě, tak by se na Ringu jelo, jak potvrzuje Carsten Schumacher: "Rozhodnutí leží teď jen v jeho rukách. Napjatě na něj čekáme."

Stejně napjatě na toto rozhodnutí budou čekat i tisíce fanoušků. I bývalý sportovní šéf Mercedesu, Norbert Haug, řekl, že by sezona F1 bez GP Německa nebyla tím pravým. "Bylo by velice pěkné si ponechat Německou Grand Prix. Výpadek by nebyl dobrý," řekl Němec v rozhovoru pro 'Sport1', ve kterém poukázal také na "hospodářské aspekty"


V roce 2013 jsme na Nürburgringu mohli vidět takto krásné obrázky
(foto: Red Bull Racing)

"Jde také o region, Grand Prix udělá obrat nějakých 30, 40 milionů EUR. Z toho žije hodně - gastronomie, hotely, taxi a také z toho budou samozřejmě zaplaceny daně," říká Haug. Ukázal ale porozumění pro vysoké zápisné. "Je to tržní hospodářství. Když má člověk možnost říci si o sumu x jako zápisné za Grand Prix, tak se jen velice těžko spokojí s polovinou nebo třemi čtvrtinami."

Dle Hauga ale není žádné jiné místo, kde by se závod mohl pořádat. "To, že pořadatel Hockenheim GmbH nechce opětovně přijmou riziko utvoření ztráty, je zcela jasně pochopitelné. Měli bychom všichni doufat, že vše jde správným směrem a Německá Grand Prix bude." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy