Jméno Senna se vrací k McLarenu

McLaren | foto: McLaren

McLaren GT s potěšením oznamuje jako továrního jezdce pro sezonu 2015 brazilského bývalého jezdce F1, Bruna Sennu. 31 letý jezdec se stane továrním jezdcem, jeho kolegy budou Rob Bell, Kevin Estre a Alvaro Parente.

Jeho náplní práce bude vývoj modelů 650S GT3 a 650S Sprint stejně tak jako účast na vybraných závodech se zbrusunovým 650S GT3, který si odbude debut u závodních týmů v průběhu této sezony, informuje 'mclarenautomotive' na svých stránkách. Bruno je synovcem legendárního Ayrtona.

Senna má hodně zkušeností jak s F1 tak s vozy GT. V roce 2008 byl druhý v GP2, následně postoupil do F1 (HRT 2010, 2011 Lotus a 2012 Williams), poté nasměroval svoji dráhu do vytrvalostních závodů s GT vozy (Aston Martin). S McLarenem (12C GT3) jel zatím jen jednou -  v Belgii na Total 24 Hours of Spa v roce 2013 pro zákaznický tým Von Ryan Racing.

"Připojit se k McLarenu je pro mě velká čest. S tímto týmem můj strýc slavil tolik úspěchů. Je to jedno z nejslavnějších jmen v F1. Rok 2015 je velkým rokem pro McLaren. Je skvělé být u toho. Už se těším na spolupráci s týmem při vývoji vozu McLaren GT.


Bruno Senna se stává továrním pilotem McLarenu (foto: McLaren)

GT od McLarenu jsem poznal již v minulosti, když jsem s ním jel ve Spa. Už se těším za volant 650S. Tým vzložil hodně úsilí do jeho vývoje od doby, co vyvinul 12C GT3. S 12C GT3 jsem jezdil vloni na konci sezony a zanechalo ve mě velký dojem. Zdá se, že to bude velký rok!" řekl Bruno Senna.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy