Hamilton: Mezi letošním a loňským vozem není velký rozdíl, má jen více přítlaku

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton po prvním svezení s Mercedesem W06 řekl, že se letošní auto chová stejně jako nepřemožitelný předchůdce W05. V obou vozech Brit necítí rozdíl.

Lewis Hamilton se poprvé s vozem pořádně svezl až dnes, když minulý týden šlo pouze o krátký shakedown. I přesto, že nedokázal vyrovnat včerejších 157 kol kolegy Rosberga, i jeho 97 kol není špatných. Poté jej zastavil únik vody. 

Na otázku, jestli měl z W06 jiný pocit než z W05, mistr světa odpověděl: "Ne. Je to stejné jako vloni. Máme trošku víc přítlaku, ale jinak se auto chová uplně stejně jako vloni. Dokonce používám stejné sedadlo jako vloni. Také volant a kokpit jsou stejné. Jen máte o trošku více přítlaku."

"I charakteristiky obou vozů jsou více méně stejné." I přes únik vody odjel Hamilton dnes nejvíc kol ze všech. "Je skvělé pozorovat, že jsme první dva dny měli tolik dobrých výjezdů. Je to opravdu dobrý vstup do testování v těchto prvních dvou dnech. A v této práci budeme pokračovat. Tyto základy chceme zlepšovat."


Lewis Hamilton vyjíždí na trať s novým Mercedesem (foto: Daimler AG)

Jezdec samotný si však úvodní jízdy moc neužil: "Nebyl to zajímavý den, ale to není nikdy. Testování není zajímavou částí práce pro žádného závodního jezdce. Mám rád závodění, ale tohle je pochopitelně čas, kdy se staví základy. Když sem dojedete, tak je to práce pro všechny z nás.

Pracujeme, abychom pochopili vůz. Pozorujeme chování při jízdě s ohledem na změny, jak se chovají pneumatiky. O tom to prostě je. Zatím to nemůže být moc zajímavé, protože nevíte, jak jsou na tom ostatní."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy