Jaká bude budoucnost de la Rosy?

Všech dvacet míst v deseti týmech je již obsazeno. Někteří jezdci z loňského šampionátu tak nemají pro letošní rok práci. Mezi ně patří i Pedro de la Rosa. Například jezdec Toyoty Allan McNish se musel smířit s místem testmana u Renaultu a Felipe Massa u Ferrari.

Tento španělský jezdec, kterému bude 24. února 32 let, byl považován za horkého kandidáta na místo testovacího jezdce pro tým McLaren. Tato možnost ale asi nepřichází v úvahu, protože pozice Alexe Wurze je docela pevná.

Je jen šest týmů, které chtějí mít testovací jezdce pro celou sezonu zajištěny. Mezi ně patří: Ferrari, McLaren, Toyota, Sauber, Williams a BAR. Ferrari již má Lucu Badoera a Felipe Massu, McLaren Wurze, Toyota Zontu a BAR má v záloze několik mladých talentů včetně Anthonyho Davisona. Sauber, který má ještě platnou smlouvu s Massou, tzn., že by ho mohl využít, pokud by to nebylo v rozporu s novým zaměstnavatelem Ferrari.

Je tu ještě Jordan. Vedení týmu chce zaměstnat zkušebního jezdce až v rámci nové sezony. Zde je stále šance, že by se mohl Pedro se svými zkušenostmi uplatnit. Pokud neuspěje ani u Jordanu, bude muset letošní sezonu úplně vynechat a zbyde mu jen doufat, že se příští rok vrátí. To stejné potkalo i Jose Verstappena u týmu Arrows.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy