Mladík Red Bullu, Alex Lynn, se stává vývojovým jezdcem Williamsu

williams fw37 | foto: Williams F1 Team

Mladík Red Bullu, Alex Lynn, bude v roce 2015 působit u Williamsu na pozici vývojového jezdce. Pilota týmu doporučil jejich 'lovec mladíků', Alex Wurz.

Williams oznamuje, že Brit Alex Lynn bude zastávat pozici vývojového pilota týmu. Šampionovi GP3 se tím podařilo nakouknout do F1. U Red Bullu ani u Scuderie Toro Rosso na něj totiž místo nezbylo. 

21 letý mladík bude ze své pozice především jezdit na simulátoru. Jeho cílem bude testovat různá nastavení FW37 pro závodní víkend a také pracovat na vývoji monopostu. Doposud se o tuto oblast starala Susie Wolff, která letos přechází na pozici oficiálního testovacího a rezervního pilota stáje

Lynn navíc bude přítomen i během zimních testů v garáži Williamsu. Kromě toho na něj čeká sezona v GP2 (v týmu DAMS). Určitě není bez zajímavosti, že Lynna zastupuje Alex Wurz, který má pro Williams také vyhledávat talenty. 


Alex Lynn (foto: Williams F1 Team)

Šéfka týmu, Claire Williamsová, řekla, že jeho angažování bylo pro tým logickou volbou "pro jeho úspěchy." Vedle Felipe Massy, Valtteriho Bottase a Susie Wolff bude "během sezony hrát důležitou roli při neustálém zlepšování FW37."

Alex, který mimo jiné jako vůbec první Brit získal titul v GP3, navíc s rekordním náskokem, chce napodobit svého předchůdce, Valtteriho Bottase: "I on přišel do týmu jako vývojový jezdec. A skrze tvrdou práci a cílevědomost se z něj stal závodní pilot stáje. Už se hodně těším na to, až si za pár měsíců FW37 vyzkouším na trati."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy