Force India do Jerezu nedorazí ani se starým vozem

Force India | foto: Sahara Force India

Force India potvrzuje, že do Jerezu k prvnímu předsezónnímu testování nedorazí ani se starším monopostem.

Indická stáj minulý týden v Mexiku již odhalila své nové sponzory, zbarvení i řešení nosu, oznámila však, že nový monopost VJM08 pro první test v Jerezu připravit nestihne. Místo toho chtěla využít více času pro vývoj, odstranění loňských nedostatků a maximální vylepšení své aerodynamiky v aerodynamickém tunelu Toyoty v Německu.

Očekávalo se, že do Španělska přijede alespoň se starším vozem. Ten by ale mohl být poháněn pouze loňskou verzí pohonné jednotky Mercedesu a vzhledem k chladnějším podmínkám se tým oficiálně rozhodl, že by při testování moc nezískal.

"Bylo by to mnohem těžší rozhodnutí, kdyby v Jerezu byly řádné závodní pneumatiky pro rok 2015. Ale protože tomu tak nebude, půjde spíše o základní ověřovací (tzv. shakedown) test," komentoval minulý týden rozhodnutí odložit debut nového vozu technický ředitel Force Indie, Andrew Green.

Dnes ale tým dal najevo, že se v Jerezu vůbec neukáže: "Rozhodli jsme se, že se starým (2014) vozem v Jerezu jezdit nebudeme. To, co bychom se mohli naučit, by bylo omezené, proto se nyní soustředíme na Barcelonu," popírá Force India na Twitteru spekulace o finančních problémech.


Nico Hülkenberg a Sergio Pérez si na první jízdy musí počkat až na 19. února do Barcelony
(foto: Sahara Force India)

Vzhledem k absenci stájí Caterham a Marussia, které po loňské sezóně zkrachovaly, se tak v Jerezu dočkáme pouze osmi týmů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy