Konkurzní správce nevzdává snahu o prodej Caterhamu

Kobajaši, Kamuj | foto: Caterham F1 Team

Zkrachovanému týmu Caterham dochází čas pro to, aby se našel vhodný kupec. Konkurzní správce však ve čtvrtek odmítl vyloučit, že s nikým už nejedná.

"Stále doufám," řekl Finbarr O'Connell, který pracuje ve správcovské firmě Smith & Williamson. "Tak dlouho, jak se kolem budou pohybovat lidé, kteří by něco mohli zvládnout, tak tým odmítám zavřít. Protože jakmile bych ho zavřel, tak už zbude zorganizovat jenom aukci a tu mohu udělat kdykoliv."

Caterham i Marussia upadly pod konkurzní správu vloni v říjnu poté, co jim došly peníze. Zatímco Marussia neodjela poslední tři závody, Caterham vynechal dva závody, ale v Abu Zabí už byl zpět. Je však třeba podotknout, že ve Spojených arabských emirátech jel jenom díky sbírce fanoušků.

Ironií tedy je, že Marussia má, zdá se, momentálně větší šanci na záchranu. Plánovaná aukce majetku byla odložena, protože se objevil vážný zájemce. Boss F1 se ve středu se zájemcem o Marussii sešel, jeho výhled ohledně Caterhamu je ale horší.

Marussia vloni obsadila 9. místo mezi týmy, když porazila Sauber i Caterham. Proto má nárok na mnohem vyšší finanční přínos od pořadatele seriálu než Caterham, který za 5 let nebodoval nikdy. Oba týmy jsou ale zapsány na startovní listině sezony, která začíná 15. března v Austrálii.


Caterhamu už výrazně dochází čas (foto: Caterham F1 Team)

O'Connell přiznává, že Caterham, který byl založen vlastníkem Malaysia Airline, Tony Fernandesem, je "o hodně těžší prodat", avšak zájem pořád je: "Jistí zájemci navštívili areál. Někteří lidé se snaží najít způsob, jak by to mohlo fungovat. Uděláme vše, aby tomu tak bylo. Ale ve skutečnosti je to opravdu v rukou budoucích kupců.

Jsem si moc dobře vědom toho, že za chvíli příjde čas, kdy nebude dávat smysl investovat velkou sumu do Caterhamu pro sezonu 2015. Prostě čas vyprší. Nebudu se bránit jakékoliv nabídce, ale čas dochází," dodal Ir.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy