Nürburgring se pořadatelství letošního závodu nechce vzdát

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

VC Německa by se mohla odjet na Nürburgringu, pokud by došlo k podpisu nové dohody. Alespoň to teď pronesl nový vlastník okruhu.

Bernie Ecclestone tento týden prohlásil, že se VC Německa pojede na Hockenheimringu. Jednání mají probíhat, šéf F1 nakonec dodal: "Nemůže být na Nürburgringu, protože tam nikdo není." To se však nezdá pořadatelům zdejších závodů, kteří stále věří, že budou VC hostit.

"Byli bychom nesmírně potěšeni, pokud by se VC F1 tento rok opět odjela u nás. Musí to být ale cenově dostupné pro pořadatele. Zaznamenali jsme, co pan Ecclestone řekl, ale nechceme to komentovat," řekl tiskový mluvčí okruhu.

Organizátoři z Hockenheimringu mezitím oznámili, že pro letošek zatím není nic dohodnuté, ale že zůstávají otevření diskusi. "Máme smlouvu s panem Ecclestonem na VC v letech 2016 a 2018. Momentálně pro letošek nic nemáme. Je zde jisté specifikum, na které se teď zaměříme," řekl tiskový mluvčí okruhu.


Závod v pohoří Eifel se jel naposledy v roce 2013 (foto: Infiniti Red Bull)

Šéf trati na Hockenheimu, Georg Seiler, dodal: "Už od loňského zdejšího závodu jednáme, důvěrně jsme se domluvili. Pokud budou sedět všechny parametry, tak vidím možnost, že F1 bude na 100 % letos opět na Hockenheimringu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy