Renault váhá: Má nasadit svůj V6 2015 už v Melbourne nebo až později?

Renault | foto: Renault Sport F1

FIA povolila týmům vývoj v průběhu sezony - šanci mají výrobci vyvíjet až do GP Španělska. Renault ale zatím neví, kdy nasadí svoji novou specifikaci motoru. Bude vyčkávat až do půlky května jako Mercedes nebo homologuje nový motor už pro první závod?

Technický ředitel Renaultu, Rob White, v rozhovoru pro francouzský L'Equipe, přiznal, že zatím neví, kdy nasadí novou evoluci motoru. Zároveń však prohlásil, že nejsou pod tlakem svých zákazníků ohledně data homologace.

"Nemáme nůž na krku ohledně prezentace motoru pro sezonu 2015. Pravidla nám umožňuji vyvinout několik nových věcí ještě v průběhu sezony. Můžeme například vyzkoušet i nový blok motoru," říká White.

"Zatím ale není jisté, že datum homologace pozdržíme. Možná by totiž bylo lepší, abychom sezonu zahájili již s novým motorem, abych nenabrali moc velkou ztrátu na konkurenci. Obvykle totiž již začátek roku rozhodne o tom, jestli vyhrajete titul nebo ne...," uvědomuje si zástupce Renaultu - na problémy s pozdní homologací jsme upozorňovali v tomto článku.


S pozdějším nasazením nového motoru by mohl Red Bull nabrat výraznou ztrátu
(foto: Red Bull Racing)

Brit ale opakuje, že tato změna v pravidlech stejně tak pomůže Mercedesu a jeho dostižení bude velmi obtížné. "Oni [Mercedes] nad námi mají výhodu. Jenom díky naší práci je budeme schopni dotáhnout. Ale snad nám to pomůže dotáhnout se rychleji!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy