Technický ředitel Force Indie: Mercedes má nejen nejlepší motor, ale i aerodynamiku

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Mercedes je měřítkem nejen pro výrobce motorů, ale pro ostatní týmy také v oblasti aerodynamiky. Zaostává za ním i Red Bull, který byl v tomto ohledu v minulých letech na špici.

Mercedes po nástupu nových pohonných jednotek jednoznačně ovládl sezónu 2014, na jeho dominanci se ale podle technického ředitele Force Indie podílela také výborná aerodynamika, před kterou se museli sklonit předchozí mistři světa z Red Bullu.

I když se zvýšil význam pohonných jednotek pro výkonnost, připomíná, že aerodynamiku stále nezle podceňovat. "Když se podívám na časové odstupy na Mercedes a na některé jejich rychlosti v rychlých zatáčkách, jde čistě o aerodynamiku. Mají nad námi v čisté aerodynamice určité významné výhody. Takže ano, v aerodynamice se dá stále hodně získat."

"I když to porovnávám s týmy, které měly tradičně dobrou aerodynamiku - jako je Red Bullu, Mercedes je stále o hodně rychlejší. Musíme se od nich učit. Nejen, že odvedli dobrou práci na pohonné jednotce, ale odvedli také velmi, velmi dobrou práci v aerodynamice," dodává Green pro Autosport.


Mercedes vynikal nejen po stránce výkonu motoru, ale i v oblasti aerodynamiky
(foto: circuitoftheamericas.com)

Týmy letos nemusí čelit velkým změnám technických pravidel, ale i drobná úprava špičky nosu má na aerodynamiku vozů velký vliv. Aby se v přední části dostali na stejnou úroveň výkonnosti jako loni, museli strávit simulacemi hodně času (více zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy