Vergne chce místo závodního jezdce u Ferrari, pomoci by mohl i Vettel

Vergne, Jean-Eric | foto: Scuderia Toro Rosso

Podle Jeana-Erica Vergne je role vývojového jezdce, který pracuje v továrně na simulátoru, lepší, než pozice třetího pilota. Zároveň je místo u Ferrari lepší než pozice závodního jezdce u malého týmu typu Caterham nebo Marussia.

I přes velmi povedenou druhou polovinu roku 2014 u Toro Rosso si Jean-Eric Vergne setrvání u Red Bullu/Toro Rosso nevysloužil. Už to vypadalo, že se Francouz s Formuli 1 rozloučí, avšak pak přijal nabídku Ferrari na pozici vývojového jezdce, který pracuje na simulátoru. "Raději budu neustále pracovat na simulátoru než být náhradním jezdcem.

Já odvádím pro tým smysluplnou práci. Náhradní jezdec je sice neustále na trati, ale vlastně tam nemá pořádně co dělat." Jen dodejme, že tuto pozici má pro letošek u Ferrari Esteban Guttiérez. Jean-Eric navíc vnímá tuto situaci pozitivně, dle něj jde dokonce o lepší řešení než jezdit u Marussie nebo Caterhamu.

"To, co mám teď u Ferrari, je lepší, než například být stálým jezdcem u týmů jako Marussia nebo Caterham bez vyhlídky na přiblížení se přijatelným výsledkům nebo alespoň týmům ze středu pole. Tak to je, ale já nejsem smutný nebo frustrovaný z toho, že v roce 2015 nebudu jezdit u Red Bullu nebo Toro Rosso.

Dal jsem do toho [výkonů] vše a nemám si co vyčítat. Jsou věci, které nejsou ve vašich rukách a které nemůžete ovlivnit." Vergne navíc vnímá šanci na zisk pozice závodního jezdce u týmu Ferrari. Ta by mohla přijít v sezoně 2016, pokud by Kimi Räikkönen na konci roku 2015 z F1 odešel. Bývalý junior Red Bullu věří, že by ho doporušil i Sebastian Vettel.


JEV na trati s Toro Rosso (foto: Scuderia Toro Rosso)

"Určitě to není vyloučeno a dám do toho vše, abych dostal takovou šanci." Dobré vztahy s Vettelem by navíc mohly pomoci na cestě k závodnímu kokpitu: "Sebastiana znám už věčnost a vždy jsme měli velmi dobrý vzájemný vztah. Jsem si jistý, že mi pomohlo už k mé aktuální roli jezdce na simulátoru to, že jej dobře znám. Proč by to tedy nemělo klapnout ještě jednou?"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy