Nově zveřejněné rádio odhaluje Hamiltonovo podezírání Rosberga v Monaku

Mercedes | foto: Daimler AG

Mistr světa Lewis Hamilton během kvalifikace na Velkou cenu Monaka ihned podezříval Nica Rosberga z úmyslné chyby poté, co byl ve svém posledním ostrém pokusu příliš dlouhý na brzdy na začátku prostředního sektoru.

Nová radiokomunikaci mezi pilotem a boxovou je zachycena na novém, téměř pětihodinovém filmovém shrnutí sezóny 2014 s názvem "It was fair" (Bylo to fér), které vydává společnost Formula One Management, kterou vlastní Bernie Ecclestone. Na internetu jej seženete za Kč 500,- na DVD, k dispozici je o něco dráž také na blue-ray nosiči.

Rosberg ve svém prvním pokusu v Q3 zajel kolo za 1:15,989 min - o 59 tisícin sekundy rychleji než Hamilton. K poslednímu letmému kolu vyjel dříve než Brit, v zatáčce č. 5 ale probrzdil a skončil v únikové uličce. Na chvíli zavlály žluté vlajky, kvůli kterým musel Hamilton v daném úseku zvolnit.

V nově zachyceném rádiu jde slyšet, jak Mercedes Hamiltonovi hlásí: "Žlutá, žlutá v zatáčce pět." Lewis po projetí kolem Rosbergova vozu ihned ironicky odpovídá: "Á, to od něj bylo velmi dobré." Poté opakuje: "Velmi dobré."

Incident poté vyšetřovali komisaři, kteří po studiu telemetrie a televizních záběrů nenašly žádný doklad toho, že by Rosberg chyboval úmyslně. Hamilton jeho čas v prvním sektoru nepřekonal, dodnes je ale přesvědčen o tom, že jeho týmový kolega vyjel mimo trať a způsobil vyvěšení žlutých vlajek záměrně. Po jeho nedělním vítězství Nicovi dokonce odmítl sportovně pogratulovat.


Obal oficiálního shrnutí sezóny 2014 (zdroj: FOM)

"V Bahrajnu provedl jednu věc Nico, v Barceloně jsem něco udělal já. Nico to pak povýšil v Monaku na další úroveň, čímž to pro nás a pro mě rozhodně ztížil... Nic nevedlo ke změně mého názoru na Belgii, totéž platí o Monaku. Je to ale skvělé, protože teď jsem mistrem světa," uvedl po sezóně Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 50 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy