Horner: Newey je na ústupu, v přechodné fázi. Ale F1 stále miluje

Newey, Adrian | foto: Red Bull Racing

I když Adrian Newey u Red Bullu mírně ustupuje do pozadí a hodlá se více věnovat svým oblíbeným jachtám, na Formuli 1 stále nezanevřel a i nadále se bude podílet na vývoji příštího monopostu RB11.

Red Bull oznámil, že jejich technický ředitel se již nebude tolik věnovat F1 a že povede v Milton Keynes oddělení Pokročilých technologií, které před dvěma týdny ohlásilo spolupráci s olympionikem Benem Ainsliem při vývoji jachty pro Americký pohár.

Newey si sám často stěžoval na stále přísnější pravidla v F1, podle šéfa týmu Christiana Hornera se však nestáhne úplně a i nadále bude svým dílem přispívat k úspěchu nového vozu: "Adrian je letos v přechodné fázi, kdy trochu ustupuje ze své provozní stránky, ale stále je hodně zapojen a pracuje na voze pro rok 2015."

"Rozvíjíme obchodní stránku Pokročilých technologií, kterým se bude hlavně věnovat. Ale Formuli 1 má hluboko v sobě a užívá si práci v našem prostředí a zaměstnává inženýry. Přesto, Adrianovo zapojení bude menší, stále zůstává velmi pozitivním," přibližuje Horner pro Autosport.

Red Bull se podle něj stává navzdory měnící se role Neweyho a odchodu čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela silnější: "Myslím, že tým roste do síly. Letos k tomu došlo, dosáhli jsme jednoho ze svých největších úspěchů v posledních letech, když jsme se probojovali v šampionátu zpět."


Adrian Newey sice ustupuje do pozadí, Formuli 1 se ale bude
věnovat i nadále (foto: Red Bull Racing)

"Tento rok jsme odvedli solidní práci a myslím, že kterýkoliv tým, společnost a obchod potřebují vývoj. Stále jsme velmi mladým týmem, je nám méně než 10 let, ale to, čeho jsme dosáhli, je fenomenální. Všichni klíčoví hráči jsou stále s námi a tou nejviditelnější změnou je naše jezdecká sestava. Všechno ostatní je normální byznys," dodává Newey.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy