Steve Nielsen přechází z Toro Rosso k Williamsu: "Ví, co je třeba k zisku titulu"

Nielsen, Steve | foto: Caterham F1 Team

Bývalý sportovní ředitel Toro Rosso Steve Nielsen přechází k Williamsu, kde bude pracovat na pozici sportovního manažera.

Nielsen v Grove nastupuje okamžitě. Ve své roli bude zodpovědný za celkový management a provoz závodního týmu Williamsu se zaměřením na sportovní záležitosti. Přichází z Toro Rosso, kde pracoval jako sportovní ředitel od roku 2013. Ve své 27leté kariéře v F1 pracovat na manažerských pozicích také u Tyrrellu, Hondy, Arrows, Benettonu, Renaultu a Caterhamu.

"Je mi potěšením se připojit k Williamsu s takovou historií a velikostí v době, která je velmi vzrušující pro všechny v Grove po tak působivé sezóně 2014. V této roli pomůžu zajistit, aby naše činnosti na závodní dráze byly udržovány na těch nejvyšších standardech, a my jsme získávali co nejvíce výkonnosti ze sportovního hlediska. Williams má velmi talentovaný tým lidí a já se těším na spolupráci s nimi," říká Nielsen.

Technický ředitel Pat Symonds jej vítá slovy: "Steve přináší bohatství zkušeností ze sportovní stránky F1 a nám jako týmu pomůže při šplhání výše v pořadí šampionátu. Vyhrál mistrovství světa v minulosti a ví, co je třeba pro Williams udělat po sportovní stránce, aby se mu to podařilo znovu. Máme talentovaný a neustále se zlepšující závodní tým a se Stevem mezi námi máme dobře našlápnuto k dalším provozním pokrokům v příští sezóně."


Steve Nielsen (vlevo) s šéfem Toro Rosso Franzem Tostem (foto: Scuderia Toro Rosso)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy