Hondě se daří řešit problémy s pohonnou jednotkou, šasi MP4-30 prošlo nárazovými testy

Honda | foto: Honda Racing F1

McLaren a Honda už prý začínají rozumět problémům s pohonným ústrojím, které je trápily během posezonních testů v Abú Zabí na konci listopadu.

Stoffel Vandoorne, testovač McLarenu, zvládl během dvou dní testů ujet jen tři měřená kola. Tým v garáži držely především různé elektrické problémy. Závodní šéf týmu, Eric Boullier, včera přiznal, že obě firmy tvrdě pracovaly na tom, aby tyto problémy vyřešily. Eric navíc dodal, že byl již vytvořen plán na nápravu problémů. Ten by měl zajistit, že se s podobnými problémy nebudou potýkat příští rok během předsezonních testů.

"Tvrdě na tom týden pracovali, zjistili vše a máme už plán na nápravu. Nebyl to pouze jeden problém. Byly tam hardwarové problémy, které dělaly nepatřičné softwarové kódy, takže jsme napřed museli zjistit, co bylo špatně v hardwarovém systému, abychom mohli vyřešit problém se softwarem," říká Eric Boullier.


Stoffel Vandoorne se v Abú Zabí s agregátem od Hondy moc nesvezl
(foto: Honda Racing F1)

"Část z toho už byla opravena. Teď jsou v plánu nějaké další testy na dynamometru, abychom to vyhodnotili." Tým navíc nevyloučil, že by mohl využít další z natáčecích dní ještě před startem sezony 2015, aby se ujistil, že je vše v pořádku.

McLaren se včera na Twitteru rovněž pochlubil, že jeho nové šasi MP4-30 již prošlo všemi povinnými nárazovými testy FIA, což je nezvykle brzy. Letošní vůz to zvládl na poslední chvíli - tři dny před začátkem prvního předsezónního testu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy