"Dennisi, nechej si Buttona," vyzývá Hamilton

Button, Jenson | foto: McLaren

McLaren, který se chystá na příchod Fernanda Alonsa, se bude muset vzdát služeb jednoho ze svých závodních jezdců. Podle Lewise Hamiltona by si měl podržet zkušeného Jensona Buttona.

Letošní mistr světa Formule 1 šéfovi McLarenu Dennisovi zavolal a vyzval je, aby učinil "chytré rozhodnutí" a nechal si Buttona, jehož zkušenosti by při návratu Hondy mohly být neocenitelné. Jenson má za sebou v F1 již 15 sezón, jeho budoucnost je ale nejistá.

"Jenson působí v F1 dlouho, prožil výjimečnou kariéru a je stále mladý. V neděli jel neuvěřitelně dobře, když to s McLarenem dotáhl na páté místo - a se skvělým pilotem [Magnussenem], který se stejným vozem nedokázal totéž," upozorňuje Hamilton.

"Myslím, že to jen zdůrazňuje, jak omezená je F1. Je v ní 18 nebo 20 míst. Ale on [Button] je v čase prověřený a znovu ukázal, že je stále platným soupeřem a velkým přínosem pro kterýkoliv tým.

Rona znám dlouho, pro závodění má vášeň. Jsem si jistý, že učiní chytré rozhodnutí. K vybudování týmu, který má za cíl stát se šampiony, podle mě potřebujete jezdce hvězdné kvality. Je jich ale jen hrstka a Jenson je jedním z nich," chválí svého krajana Hamilton.


Button předváděl v závěru sezóny výborné výkony, v neděli dojel pátý (foto: McLaren)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy