Ferrari v roce 2015: Räikkönen očekává, že to s Vettelem bude legrace

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Kimi Räikkönen se těší na příchod svého nového týmového kolegy Sebastiana Vettela, jenž u Ferrari nahrazuje Fernanda Alonsa.

S německým čtyřnásobným šampionem má Kimi dobré vztahy, kdysi spolu ve Švýcarsku dokonce pravidelně hrávali badminton. Pokud si s někým z F1 Fin rozumí, pak je to právě Vettel. To pro stáj z Maranella podle něj bude vzpruhou poté, co se rozhodl odejít Alonso.

"Samozřejmě, že jsem s ním dříve ve stejném týmu nepracoval, ale znám ho nejlépe ze všech kluků. Náš vztah byl vždy velmi upřímný, žádné změny v tom nečekám. Očekávám, že bude normální a dobrý. Snad se nám podaří dostat tým tam, kde má být," řekl Räikkönen poté, co Ferrari včera potvrdilo veřejné tajemství, které prozradil o dva měsíce dříve Helmut Marko a Christian Horner, totiž příchod Vettela z Red Bullu.

Podle Kimiho si i přes svou soutěživost dokážou užít legraci, když budou Ferrari pomáhat v návratu na špici: "Myslím, že to je příjemné být s ním ve stejném týmu. Hlavním cílem je samozřejmě dostat tým, Ferrari, do pozice vpředu, kde by měl být."

"Neustále se snažíme jeden druhého porazit, ale můžeme zažívat legraci a dělat věci správným způsobem," těší se Räikkönen na změnu atmosféry v týmu, kterému pět let vládl Fernando Alonso, jenž má příští rok namířeno k McLarenu.


Podle Kimiho si piloti Ferrari příští rok i přes svou soutěživost užijí
také legraci (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy