Pérez o pozdních rozhodnutích McLarenu: Button či Magnussen v F1 příští rok zřejmě nebude

Pérez, Sergio | foto: McLaren

Sergio Pérez kritizuje oddalované rozhodnutí McLarenu ohledně výběru týmového kolegy k Fernandovi Alonsovi. Mexičan ale sám u Force Indie nemá podepsanou smlouvu.

Force India zatím pro příští rok potvrdila pouze Nice Hülkenberga. Pérez nicméně věří, že svou budoucnost brzy vyřeší a u indické stáje zůstane. Majitel týmu Vijay Mallya jej nedávno pochválil, je tedy pravděpodobné, že budou pokračovat ve stejném složení.

"Dosáhli jsme některých vylepšení od doby, kdy jsme se naposledy setkali, takže jsem optimistou. Opravdu nám to pomohlo se posunout kupředu, také celý tým, na což jsem hrdý - že chtějí pokračovat. Snad celkem brzdy budeme moci učinit prohlášení," doufá mexický pilot.

Na dotaz ohledně situace u McLarenu, který oznámil, že své jezdecké složení neoznámí dříve než 1. prosince, Pérez odpověděl: "Musí to být pro jezdce velmi těžká situace, dorazit k posledním závodu a nevědět, zda tady příští rok bude či nikoliv."

"Myslím, že to bude velmi pozdě pro kteréhokoliv z nich. Pokud se rozhodnou si nechat Buttona či Kevina, zřejmě z nich tady jeden příští rok nebude," tvrdí pilot Force Indie, který tuto situaci minulý rok u McLarenu také zažil. Tým jej velmi pozdě informoval o tom, že místo něj bude závodit Kevin Magnussen.


Sergio Pérez se o svém konci u McLarenu loni také dozvěděl velmi pozdě, místo
v letošní sezóně ale nakonec ještě sehnal (foto: McLaren)

"Vždy mi tvrdili, že zůstanu. Hovořili se mnou, ale nepřišli v tom čase s tou správnou zprávou. Bylo to v sezóně už docela pozdě, takže jsem měl velké štěstí, že jsem našel míst - a navíc dobré místo," dodává Pérez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy