Ecclestone: Marussia a Caterham nebudou nikomu chybět

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone tvrdí, že Marussia a Caterham nebudou nikomu chybět, protože to nejsou špičkové týmy.

Marussia zavřela v průběhu Velké ceny Brazílie za sebou dveře, Caterham stále doufá, že pojede Velkou cenu v Abú Zabí. Bernie Ecclestone tvrdí, že se neobává o týmy, které bojují s těžkostmi.

Bernie Ecclestone: „Ty dva týmy nebudou chybět nikomu, protože to nejsou špičkové týmy. Jejich jména jsou známa jen proto, že lidi vědí o tom, že jsou v problémech. Když chcete být známý, musíte něco udělat. Například ten chlap z Jižní Afriky (Oscar Pistorius) je známý kvůli tomu, co se s ním stalo, ne kvůli zlatým medailím. Nějaké medaile získal, ale pak na něho všichni zapomněli. Kdyby nebyl aktérem soudního řízení, už by si pravděpodobně na něho nikdo nevzpomněl.

Caterham a Marussia jsou na tom stejně. Potřebujeme týmy jako je Ferrari. Když někam jdete a řeknete někomu slovo Ferrari, ví o čem je řeč. Když řeknete Marussia, neví – je to tak. Je to o značce, že jo? Ferrari je značka, je to značka, která je spojována s produkty a je známá kvůli těm produktům.“  


Ecclestone se vyjádřil, že Marussia a Caterham měly problémy s tím, že utrácely příliš mnoho peněz. Řešení problémů i v jiných týmech je přitom snadné.
 
„Neutrácejte tolik peněz. Týmy nemusí mít finanční problémy. Jen musí vědět, kolik peněz mají a s tou částkou musí naložit co nejlépe. Uvedu Williams jako příklad. Před léty měl Frank (Williams) malý rozpočet a měl vždy potíže. Přesto vyplatil každý dolar, který dlužil. Vedl svůj tým podle toho, kolik peněz bylo v rozpočtu, nesnil o soutěžení s Ferrari. Později se mu dařilo a vybudoval současný tým. Je to stejné, jako v reálném životě, ne? Třeba jako s dámami a kreditními kartami.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 65 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy