Sauber: Velké týmy zřejmě nechtějí, aby v F1 ty malé zůstaly

Sutil, Adrian | foto: Sauber Motorsport AG

Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová věří, že se velké týmy chtějí zbavit těch menších. Komentuje čím dál podivnější nápady, které se objevují.

Své obavy vyjádřila několik týdnů poté, co dvě menší stáje - Caterham a Marussia - zkrachovaly, čímž se počet vozů snížil na 18. Paddockem se přitom dále šíří nejistota ohledně budoucnosti těch dalších, jako je Force India, Lotus a Sauber.

Velké týmy, jako jsou Ferrar, McLaren, Mercedes či Red Bull, se nechtějí vzdát části odměn ve prospěch těch menších. Přitom za svou účast v F1 dostávají mnohonásobně více, než týmy z konce roštu, které je tak nemají šanci dohnat.

"Když se díváte na nabídky, které byly učiněny, musíte věřit, že se o tom jedná, že jo? Jenže se zdá, že lidé jednají o tom, aby zde zůstala jen čtyři či pět jmen. A když nám je nabídnuto jeden rok staré šasi či motor, které mohou být odlišné specifikaci či série, pak se o něčem musí jednat," stěžuje si Kaltenbornová na pokrytectví vedoucích představitelů F1.

Ecclestone například přišel s tím, aby v F1 jezdily dvě skupiny: pět velkých jmen na čele, které by doplňovaly menší týmy se staršími nebo se "super-GP2" vozy s nižšími rozpočty, jen aby doplnily počet.


Zmizí z F1 příští rok další z menších týmů? (foto: Sauber Motorsport AG)

"Nikdo na to vpředu nereaguje, takže nevíme, čí je to plán. Proto je důležité, abychom teď řekli, co  musíme, protože tyto věci se každý den mění. Faktem ale je, že takto to zůstat nemůže," poukazuje na současnou krizi královské disciplíny motorsportu.

"Není to způsob, jakým chceme a můžeme pracovat. Čím více se objevuje takových nápadů, tím silnější máme pocit, že někteří lidé nás zde zřejmě nechtějí a že se má sport hodně změnit," dodává Kaltenbornová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy