Hamilton: "Jenson je lepší než většina pilotů zde, chtěl bych jej do svého týmu"

Button, Jenson | foto: McLaren

Lewis Hamilton včera vysekl poklonu svému bývalému týmovému kolegovi - Jensonovi Buttonovi, jehož další budoucnost v F1 je nejistá.

K McLarenu má přijít Fernando Alonso, o kterého velmi usilují společně se svým novým motorovým partnerem - s Hondou. Proto se ve Wokingu budou muset s jedním ze svých současných závodních pilotů rozloučit. A zatím to vypadá spíše na zkušenějšího Buttona, který vydělává ročně kolem 10 milionů liber, zatímco mladý Magnussen bere jen 500 tisíc liber.

"Jenson je lepší než většina pilotů zde. Je skvělým jezdcem. Takže to neodpovídá," vyjadřuje se Hamilton k možnému konci svého bývalého kolegy, se kterým u McLarenu závodil v letech 2010 - 2012, než přešel k Mercedesu.

"Kdybych měl svůj tým, chtěl bych ho. Je velkým přínosem pro kterýkoliv tým. Není to tak, že by McLaren potřeboval lepšího pilota. Moc jich ani není. Potřebují jen lepší auto," pokračuje Hamilton, který má letos dobře našlápnuto ke svému druhému titulu - před posledními dvěma závody má v šampionátu náskok 24 bodů.

Buttonův manažer Richard Goddard o příchodu Alonsa k McLarenu říká: "Hovořil jsem ráno s Ronem [Dennisem] a nepotvrdil, že by Fernando podepsal. Uvedl, že se stále nerozhodl o tom, kdo vyplní další místo. Je vůči mně naprosto otevřený."


Jenson Button - bude v F1 závodit i příští rok? (foto: McLaren)

Jenson v Brazílii uvedl, že sice zatím stále netuší, kde bude příští rok, jezdit, ale že se mu rýsuje několik možností. Jednou z nich je například také Sauber, přestože své piloty pro příští rok již oznámil. Pokud by sehnal 10 milionů liber, měl by u švýcarského týmu stále šanci. Kromě toho se nabízí také vytrvalostní závody, kde po svém konci v F1 působí například Mark Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy