Barrichello chystal překvapivý comeback: od Austinu měl závodit s Caterhamem

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello měl poslední tři závody ročníku 2014 odjet s Caterhamem. Finanční problémy však jeho comeback zhatily

Dvaačtyřicetiletý brazilský pilot se nikdy netajil tím, že by se znovu rád vrátil do kokpitu F1. Dodnes jej totiž mrzí, že se pořádně nerozloučil při své domácí velké ceně. V roce 2011 se totiž o svém konci u Williamsu dozvěděl až po odjetí posledního závodu na Interlagosu. Od té doby závodil v IndyCar a nyní působí v brazilské závodní sérii silničních vozů Stock Car.

Colin Kolles chtěl po jeho službách sáhnout na poslední tři velké ceny: v Austinu, v Interlagu a v Abú Zabí. Dokonce již byla podepsána smlouva, že v těchto podnicích u Caterhamu nahradí Kamuje Kobajašiho.

"S Barrichellem bychom odjeli poslední tři závody. Sehnali jsme pro to sponzory a všechno se ubíralo správným směrem. Bylo by to pro F1 fantastické," uvedl člen krachujícího tým pro FOX Sports.

Tento záměr potvrdil i samotný Barrichello: "Bylo by to skvělé znovu závodit před mými lidmi a pořádně se rozloučit." Caterham však přešel pod nucenou správu a na jeho záchranu zbývá již jen týden. Objevilo se 12 zájemců o odkup týmu, s jejich nízkými nabídkami ale exekutoři zatím spokojeni nebyli.


Poslední závod Rubense Barrichella v F1 - domácí Velká cena Brazílie 2011
(foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy