Bridgestone připraven pro Velkou cenu Kanady

Barrichello, Rubens | foto: Scuderia Ferrari

Japonský výrobce pneumatik se nemůže dočkat dalšího závodu letošního mistrovství světa a do Kanady jede uspět.

Montreal je však okruhem, který v poslední době vyhovuje konkurenčním pneumatikám Michelin, které zde v posledních letech nezvítězily jen shodou nešťastných náhod. Do karet by jim mohlo hrát i očekávané teplé počasí.

"Kanadská grand prix je vždy jednou z nejoblíbenějších v kalendáři a letos se tam opět těšíme. Bridgestone v Kanadě zvítězil v posledních dvou letech," vyjadřuje optimismus Hiroshi Yasukawa, sportovní ředitel Bridgestone. "Před čtrnácti dny v Německu bodovaly dva z našich čtyř týmů a naši vývojáři pilně pracují pro další úspěchy."

Pro 4,361 km dlouhý okruh Gillese Villeneuva připravil Bridgestone střední až měkkou směs, aby jezdci netrpěli nedostatkem přilnavosti na hladkém asfaltu. Montreal paří mezi nejrychlejší okruhy F1 a právě ve velkých rychlostech by měly pneumatiky "Bridgestone 1,400 Potenza Formula One" poskytnout dobrou ovladatelnost, zejména při brždění.

"Montreal je další z okruhů, na které se dostaneme jen jednou ročně a výsledky testů z Evropy tak musíme brát s rezervou. Ferrari a Sauber dokončili svůj výběr pneumatik v Monze, Jordan testoval v Paul Ricard. Museli zvažovat především chování pneumatik při brždění a za vysokých teplot," dodává Hisao Suganuma, technický ředitel.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy