Räikkönen věří, že Ferrari může s vozem pro rok 2015 dosáhnout obrovského pokroku

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen věří, že jeho Ferrari může udělat s vozem pro příští sezónu obrovský pokrok. Svého přestupu do Maranella z Lotusu i přes letošní bídné výsledky rozhodně nelituje.

Scuderia letos nevyhrála ani jeden závod, navíc se před ní na třetí místo v šampionátu konstruktérů dostal i Williams. Vůz F14 T se v závěru sezóny nedaří zrychlit, spekuluje se o horších výsledcích příštího vozu při prvotních simulací, což Räikkönen věřící v obrat popírá.

"Mám 100% důvěru v tým a v lidi, kteří staví auta, vedou tým a ve všechny ty mechaniky. Lidé jen tak mluví, ale já vám můžu zaručit, že nejde o lidi, kteří konstruují auto, ani o ty z aerodynamického tunelu," říká finský pilot.

"Jsem si jistý, že můžeme mít dobrý balík. Stačí? Čas to ukáže. Čeká nás hodně práce a my jsme se toho letos hodně naučili," pokračuje Räikkönen, který zůstává v šampionátu až na 12. místě hodně ve stínu svého týmového kolegy Fernanda Alonsa, jenž je na odchodu z Maranella.

"Nečekáme, že najednou vyskočíme do čela a budeme vyhrávat závody, ale jsem si jistý, že můžeme udělat obrovský pokrok, bojovat vpředu a věci zlepšovat. Ale jak už jsem řekl, o novém voze se toho dá vždycky hodně namluvit, když s ním však vyrazíte na okruhu k prvnímu testu a ujedete první kola, až pak opravdu víme, jak na tom jsme a jak se chová.

Myslím si, že víme, v čem spočívají problémy, a lidé jsou dost chytří na to, aby učinili správná rozhodnutí a vyřešili je. Existují určitá omezení toho, co udělat můžeme a co nemůžeme, což nás očividně trochu omezuje, ale určitě se zlepšíme," ujišťuje Räikkönen.


Kimi Räikkönen věří, že Ferrari dosáhne s příštím vozem obrovského pokroku
(foto: Scuderia Ferrari)

Svého přestupu k Ferrari z Lotusu rozhodně: "Učinil jsem 100% správné rozhodnutí. Výsledky samozřejmě nejsou takové, jaké jsem si já nebo tým přál, ale tak už to chodí. Od počátku jsme se zlepšili a zažili jsme několik lepších chvil.

Některé problémy se ale nedají rychle vyřešit a věci zařídit přesně tak, jak byste si přáli. Končí to pak malou věcí tady, malou věcí tam - a výsledkem je, že za to platíte vysokou cenu. Ale jsem rád za to, že jsem tady. Když mám končit na kterémkoliv jiném místě než na prvním, tak bych dal raději přednost Ferrari před jinými tým. Určitě jsem tedy učinil správné rozhodnutí," dodává Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy