Bianchi nepřestává bojovat, jeho stav je ale stále kritický

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

Jules Bianchi je stále v nemocnici v kritickém stavu po jeho strašlivé nehodě během Velké ceny Japonska před čtyřmi týdny.

Francouz utrpěl difuzní axonální poranění mozku, když jeho vůz narazil ve vlhkých podmínkách během 43 kola do odtahového vozidla při závodě v Suzuce, které odstraňovalo Sauber Adriana Sutila, který ve stejné zatáčce havaroval okolo dříve. A to znamenalo předčasný konec závodu. Po té, byl bezprostředně po nehodě převezen do nemocnice. Talentovaný jezdec a chráněnec Ferrari nadále zůstává v nemocnici v japonském Jokaiči.

Bianchi rodina dnes uveřejnila prohlášení o aktuálním stavu jejich syna a pilota Formule 1: "Budou to čtyři týdny tuto neděli od Julesovy nehody. Jeho stav je i nadále klasifikovány lékařskými odborníky jako kritický, ale stabilizovaný. I když nemáme žádné nové informace, jsme si vědomi, že existuje obrovské množství lidí po celém světě, kteří ochotně podporují Julese v jeho největším boji.

"Jules skutečně pokračuje v boji. V této době bude jeho boj pokračovat zde v Jokkaiči. Bereme věci, krok za krokem. Ještě jednou bychom chtěli nabídnout naše upřímné uznání za trpělivost a pochopení k naší rodině v této velmi těžké době. Také jsme si nadále vědomi, že Jules má nejlepší možnou péči v Mie General Medical Center. Místní lékaři, zůstávají v neustálém kontaktu s neurochirurgy na univerzitě La Sapienza v Římě a profesorem Gerardem Saillantem a prezidentem FIA lékařské komise. Budeme poskytovat další nové zprávy jak to jen bude možné.

Do té doby, děkuji vám všem, kteří i nadále udržují Julese ve svých myšlenkách a modlitbách."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy