Hülkenberg: Můj čas ve špičkovém týmu ještě přijde

Hülkenberg, Nico | foto: Sahara Force India

Nico Hülkenberg vysvětluje, proč prodloužil smlouvu u Force Indie a proč se z dlouhodobého hlediska vidí u top týmu.

Budoucnost Němce v F1 je zajištěna, před podpisem byl spojován i s přestupem do WEC, avšak nakonec prodloužil s Force India. Přestup do některého z top týmů mu sice opět nevyšel, avšak Force India je asi nejefektivnějším týmem ve startovním poli. 

Rozhodnutí prý nebylo "nikterak náročné", protože "neměl moc dalších možností". Po sezoně 2013 přestoupil ze Sauberu do Force Indie, kde se rozhodl setrvat: "Pro mě je dobré, že budu mít konečně stabilní prostředí a nebudu muset měnit tým. Až doposud to v tomto ohledu bylo komplikované."

"Se svými výkony se nemám kam skrývat. Můj čas v top týmu příjde. Do té doby chci podávat své výkony, odvádět dobrou práci a užívat si to," říká Nico Hülkenberg. Dobré výkony teď od něj i Sergia Péreze tým potřebuje, protože v Rusku přišel o svoji pozici v Poháru konstruktérů na úkor McLarenu, za kterým zaostává o 20 bodů.


Hülkenberg věří, že si Force India může od McLarenu vzít pozici zpět
(foto: Sahara Force India)

"Jsem přesvědčen o tom, že ještě můžeme opět zaútočit [na McLaren]. To neznamená, že budeme vyhrávat. Ale pozice, ve které jsme byli zkraje roku, kdy jsme dokázali pozlobit i velké týmy, můžeme získat zpět." Dosavadní průběh sezony hodnotí Nico jako "v zásadě pozitivní". 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy