Ecclestone: Do USA nepřijede ani Marussia!

Chilton, Max | foto: Manor Racing

Šéf F1, Bernie Ecclestone, potvrdil, že oba dva týmy z konce pole nepřijedou na nadcházející GP z důvodu finančních problémů.

Fakt, že Caterham vynechá oba dva závěrečné závody roku, se s ohledem na turbulentní události z tohoto týdne v tomto týmu, už ví (psali jsme zde a zde). Tým se přitom snažil zachránit i samotný šéf F1, Bernie Ecclestone (více zde). Teď se však ukazuje, že se i situace u Marussie dostala na pomyslné dno.

"Ani jeden z nejmenších týmů F1 do Ameriky nejde," oznámil Bernie Ecclestone v rozhovoru pro Reuters. Na startu tudíž uvidíme pouhých 18 aut. Situace kolem Caterhamu je vyhrocená již celý týden. Vyustěním situace bylo, že se z týmu stáhl poradce, Colin Kolles, který má zkušenosti s vedením podfinancovaných týmů a podle Ecclestona byl mužem na správném místě.


Po Caterhamu podle Ecclestonea přicházíme v USA i o Marussi (foto: Marussia F1 Team)

Do situace se vložil již insolvenční správce, který hledá pro tým kupce. Ecclestone však týmu určil termín do GP Abu Zabí, do kterého musí najít investora, aby se mohl i nadále účastnit F1. Marussia byla po těžké nehodě Bianchiho v Japonsku už v Rusku pouze s jedním vozem. Tým dostal tuto výjimku pouze s ohledem na vážný stav Francouze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy