Caterham do Ameriky ani Brazílie nepojede

Kobajaši, Kamuj | foto: Caterham F1 Team

AKTUALIZOVÁNO;Budoucnost týmu Caterham je více než nejistá. Válka mezi Tonym Fernandesem a firmou, která od něj tým v červnu odkoupila, pokračuje. Nyní bylo potvrzeno, že se dalších dvou závodů nezúčastní

Podle Fernandese nesplnili investoři své závazky a poukazuje na to, že nebylo zaplaceno. Druhá strana, firma Engarves, se brání tím, že na ně nebyl převeden podíl na vlastnictví, více zde.

"Vše bylo připraveno, abychom odjeli do Austinu. Ale pokud administrátoři nezmění svůj přístup, bude to náročné," uvedl Colin Kolles, šéf týmu. Dohady a osočování v tom, co kdo (ne)splnil podmínky odkoupení týmu pokračuje.

V prohlášení týmu stojí, že odmítají Fernandesova nařčení a že závazky byly z jejich strany splněny. Kontrolu nad týmem převzali správci poté, co ve čtvrtek odstoupilo tehdejší vedení Caterhamu.

"Na základě požadavku ze čtvrtečního večera ze strany právníků Caterham Sports Limited a poradců Tonyho Fernandese z banky EXIM a zástupců 1MRT. Ti se dohodli, že všechna práva převádějí do rukou pana Finbarra O´Connellye a to v zájmu umožnění týmu zúčastnit se dalších závodů."

O´Connell pro Reuters uvedl, že byl projeven zájem, aby tým mohl i nadále pokračovat. Je však otázkou, zda je to reálné a zda uvidíme jejich zelené vozy už o tomto víkendu v Austinu. 

AKTUALIZACE:

Nakonec bylo potvrzeno, že se Caterham dalších dvou závodů nezúčastní. Podle tiskového prohlášení se telefonicky O´Connell dohodl s Berniem Ecclestonem, který souhlasil s tím, bude podporovat snahu prodat tým tak, aby měl další budoucnost a  že jim umožní vynechat závod v Austinu a Brazílii. Doufá však, že se znovu objeví na startu v Abú Zabí a to s novým majitelem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy