Lotus očekává, že si Grosjeana i přes bídné výsledky udrží

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Lotus předpokládá, že v sezóně 2015 budou pokračovat s Romainem Grosjeanem, i když konečná smlouvu společně ještě nepodepsali.

Lotus, který od příštího ročníku přechází na pohonné jednotky Mercedesu, již dříve oznámil prodloužení smlouvy s Pastorem Maldonadem. Grosjean podobně jako Hülkenberg doufal, že by mohl u Ferrari nahradit odcházejícího Fernanda Alonsa. Škrt přes rozpočet jim však učinil Sebastian Vettel, který se rozhodl přestoupit z Red Bullu do Maranella.

Grosjean má kvůli slabým letošním výsledkům Lotusu možnost odejít, v Rusku ale naznačil, že díky změně dodavatele motorů zřejmě zůstane v Enstone. Majitel týmu Gerard Lopez proto přirozeně očekává, že příští rok zůstanou při stejné jezdecké sestavě.

"Nečekám žádné změny. Romain má klauzuli, která mu umožňuje tým opustit kvůli výsledkům, které tým nedosahuje. V tomto roce se nepohybujeme v rámci hranic vymezených jeho kontraktem. Mohl by odejít, kdyby chtěl," potvrzuje Lopez pro Autosport.


Romain Grosjean letos získal pro Lotus všech osm bodů,
loni jich tým ale nasbíral 315 (foto: Lotus F1 Team)

"Znám Romaina dostatečně dlouho na to, abych věděl, že kdyby odešel, pak by zamířil do týmu, který může bojovat o vítězství. Myslím si, že v této fázi zvážil, že zde zůstane kvůli změnám, které před příštím rokem děláme.

Uvidíme. Nemyslím si však, že dojde k nějaké změně. Silně se domnívám, že to zůstane stejné. Vyvíjí se to tímto směrem," očekává Lopez od Grosjeana, jenž zatím strávil celou svou F1 kariéru v Enstone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy