Je Pérez před oznámením prodloužení smlouvy s Force Indií?

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Sergio Pérez by se rád domluvil s týmem Force India na prodloužení smlouvy ještě před jeho "domácí" GP USA.

Force India v pondělí potvrdila prodloužení smlouvy s Nico Hülkenbergem. V oficiálním prohlášení týmu však nepadlo ani slovo o budoucnosti jeho kolegy, Sergia Péreze. Dle všeho je však setrvání Mexičana v týmu těsně před oznámením. I Pérez chce sám v týmu zůstat.

"Chtěl bych svoji situaci uzavřít. Blížíme se ke konci roku a já si myslím, že se moje budoucnost v následujících týdnech vyjasní. Uzavření smlouvy je pro mě teď prioritní," nechal se slyšet 24 letý jezdec, který je v F1 od roku 2011. Za sebou má dvě sezony v Sauberu, jednu v McLarenu a jednu necelou ve Force Indii.

Závodní inženýr Sergia Peréze, Gianpiero Lambiase, po sezoně odchází do Red Bullu: "Je to vždy škoda, když přijdete o svého inženýra. Měli jsme spolu navíc dobré vztahy, avšak myslím, že už mám dost zkušeností na to, abych si dokázal poradit s jakoukoliv změnou."


Setrvání obou jezdců Force India pro další rok je velmi pravděpodobné (foto: Sahara Force India)

Navíc s Force India není spojován žádný jiný jezdec. Tým má sice mladého testovacího jezdce, pilota DTM, Daniela Juncadellu, který má díky společnosti Astana v zádech i velký balík peněz, ale jeho postup do závodní sedačky je nepravděpodobný. 

Pérezovi patří se 47 body jedenáctá příčka mezi jezdci, jeho kolega má bodů 76 a je osmý. Narozdíl od Němce už ale Sergio jednou stanul na podium (GP Bahrajnu).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy