Frentzen radí Rosbergovi jak pokořit Hamiltona: Nemysli na titul!

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg dělá chyby, protože nemá čistou hlavu, alespoň si to myslí Heinz-Harald Frentzen. Ten radí svému krajanovi, aby na celý šampionát vůbec nemyslel.

Zdá se, že v boji o letošní titul má nad týmovým kolegou Nico Rosbergem momentálně navrch nejen po bodové stránce Lewis Hamilton (291:274). Také po psychologické stránce se zdá být Brit v lepší pozici. Zatímco Hamilton vyhrál poslední čtyři závody v řadě, Rosberg čeká na vítězství již tři měsíce.

Navíc v Monze i v Soči se připravil o možný boj o vítězství díky vlastním chybám. "Nico dělá chyby, protože nemá čistou hlavu," nechal se slyšet Heinz-Harald Frentzen, bývalý jezdec F1 a DTM. Podobný názor sdílí i čtyřnásobný mistr F1, Alain Prost, který v rámcí víkendu v Rusku prohlásil: "Rosberg si musí prvně opět začít věřit."

Jenže jak na to? Zde má Frentzen pro Nica neobvyklou radu: "Nico se teď musí chovat, jako by už byl šampionát pryč. Jenom tím, že už nebude myslet na šampionát, se může znovu uvolnit." A právě uvolněnost je to, co teď zdobí Lewise.


Heinz-Harald Frentzen s mistrovským Williamsem z roku 1997 (foto: Williams F1 Team)

"Ten je momentálně mentálně velmi silný a uvolněný. Člověk to může pozorovat již na drobnostech. Například na tom, jak člověk uvolněně nasedá do auta, jak rychle si natahuje rukavice...," zakončil svůj rozbor bývalý jezdec Sauberu, Williamsu, Jordanu, Prostu a Arrowsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy