Montezemolo potvrzuje Alonsův konec u Ferrari. Proč odchází?

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo pro italskou televizi potvrdil, že Fernando Alonso definitivně z Maranella odchází. Proč?

Španěl o svém odchodu neustále mlží. Minulý víkend v Rusku uvedl, že udělá to, co je pro Ferrari nejlepší, a že jeho vůz příští rok nebude pohánět motor Mercedes. Nevyloučil ani roční přestávku, těžko si ale u profesionálního pilota představit, že by si dal dobrovolně pauzu - jezdit určitě touží.

A protože někteří stále pochybovali o tom, že by Ferrari opustil - přemýšleli například o závodění za rudou stáj v jiné sérii, Di Montezemolo včera uvedl: "Fernando odchází ze dvou důvodů. Za prvé:  chce změnit prostředí. Za druhé: protože je ve věku, kdy si už nemůže znovu dovolit čekat na vítězství."

Španěl na titul s Ferrari marně čeká od svého příchodu v roce 2010. Třikrát skončil pouze druhý za Vettelem a dvakrát prohrál bitvu o šampionát až v posledním závodě (2010 a 2012). "Byl zklamaný, že během těch posledních let nevyhrál, a chtěl nový impuls."

Podle Alonsa se jeho volba po oznámení bude zdát "jasná." Očekává se, že přestoupí k McLarenu, jehož vozy bude od příštího roku pohánět Honda. Ta si přeje dlouhodobější úvazek, Alonso spíše pouze jednoletý, aby mohl po neúspěšném návratu japonské automobilky případně přestoupit k Mercedesu. Proto jedná o výkonnostní klauzuli, která by mu zaručovala možnost odchodu, pokud by podepsal na požadované 2 roky s opcí na další rok.


Luca di Montezemolo potvrzuje, že Fernando Alonso opouští Ferrari (foto: Scuderia Ferrari)

Jeho místo u Ferrari zaujme Sebastian Vettel, což potvrdil šéf rakouského týmu Christian Horner či odborný poradce Helmut Marko (více zde). Scuderia oficiální prohlášení ohledně svých pilotů stále nevydala.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy