Nový McLaren do USA nejede

Coulthard, David | foto: McLaren

Kimi Raikkonen si MP4-19B velmi vychvaloval, ale tým rozhodl, že ještě není dostatečně otestovaný.

Jako nejbližší možný termín nasezení do závodu se jeví 1. červen v Magny-Cours při Velké ceně Francie. Ani to však není jisté. McLaren chce vůz co nejspolehlivější a o poznání rychlejší, než s ním vyjede.

"Zatím jsme se nerozhodli, kdy vůz nasadíme do závodu, ale určitě to nebude v Kanadě ani v USA," řekl Martin Whitmarsh pro Autosport. "Ale Francie je reálná. Nechceme se příliš ukvapit, musíme prověřit jeho rychlost. Pojede-li spolehlivě jako vlak a bude o dvě sekundy na kolo rychlejší a nebude mít problémy, potom jsem si jistý, že s ním vyjedeme! Jestli půjde jen o malé zlepšení a budeme mít stále potíže se spolehlivostí, budeme na tom muset ještě pracovat."

Při pohledu na výsledky prvních sedmi závodů letošní sezóny je však jasné, že McLaren nemá co ztratit. Těžko někdo vyvine méně spolehlivý monopost, než s jakým dnes jezdí David Coulthard a Kimi Raikkonen. A co je nejhorší, letošnímu MP4-19 chybí i rychlost.

"Opakuji, že musíme analyzovat poměr rizika a získané výhody," dodává Whitmarsh. "Když v této fázi šampionátu nemáte dostatek bodů, pomalu se začínáte přiklánět k většímu riziku."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy