Marussia z úcty k Bianchimu nasadí v Rusku pouze jeden vůz

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

Marussia dnes vydala prohlášení, že do závodního víkendu v Rusku nasadí po vážné havárii Julese Bianchiho minulou neděli pouze jeden monopost.

"Marussia nasadí pro následující závodní víkend v Soči jediné auto z úcty ke svému jezdci Julesovi Bianchimu, který zůstává v nemocnici v Jokaiči v Japnosku v kritickém, ale stabilním stavu," píše tým.

Na oficiální soupisce jezdců pro víkend se sice objevil Alexander Rossi, tým ale cítí, že jediné auto je tím vhodným řešením po nehodě jejich mladého francouzského pilota. Mechanici sice dali dohromady druhé auto, prošlo i technickou přejímkou a je připraveno, zůstane však po celý víkend v garáži.

"Nedokážu ani slovy vyjádřit, jak jsem opravdu zničený tím, co se přihodilo Julesovi. Podpora rodiny F1 je neuvěřitelná a to, co my všichni můžeme udělat, je podpořit Julesovu rodinu v tomto obtížném období. Bude to citově velmi vypjatý víkend pro celý tým, pokusíme se ho ale zvládnout a budeme pokračovat v modlitbách za Julese," uvádí pilot Marussie Max Chilton.


Jules Bianchi leží v kritickém stavu v japonské nemocnici, tým z úcty k němu nasadí
v Rusku pouze jeden vůz (foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy