Lotus jde po vítězstvích, mění motory

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Tým Lotus F1 bude chtít na letošní naprosto nevydařenou sezonu jistě co nejrychleji zapomenout. Napomoci zpět na výsluní mají týmu z Enstone motory Mercedes.

Dnes odpoledne byl zveřejněn oficiální podpis dohody mezi týmem Lotus F1 a Mercedes AMG High Performance Powertrains o dodávce hnacího ústrojí od příští sezony. Potvrdily se tím spekulace, které se již delší dobu v paddocku objevovaly.

Aktuálně zásobuje německý výrobce kromě vlastního týmu ještě Williams, McLaren, Force Indii. Podpisem smlouvy si zajistil obdobný finanční příjem za služby spojené s poskytováním motorů i v příštím roce. Lotus vystřídá McLaren, jehož vozy bude od příští sezony pohánět Honda. Převodovky si bude Lotus nadále vyvíjet a vyrábět sám.

„Opět chceme jezdit v čele startovního pole, vyhrávat závody a bojovat o tituly a tuto smlouvu bereme jako krok správným směrem,“ vysvětlil důvod změny výkonný ředitel týmu Matthew Carter a Renaultu poděkoval za dosavadní spolupráci.

Francouzský výrobce je tak tím, kdo s nástupem Hondy přišel minimálně pro příští rok o jednoho odběratele motorů. S Renaulty bude startovat Red Bull, Toro Rosso a Caterham, ačkoliv vzhledem k napjaté finanční situaci posledně jmenované stáje nemusí být trojka konečným číslem…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy