Pirelli chce v Abú Zabí testovat pneumatik pro rok 2015, McLaren a Force India byli proti

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli doufá, že bude moci vyzkoušet nové pneumatiky na rok 2015 v pozávodním testu v Abú Zabí.

Dle britského Autosportu jsou ale proti nápadu vyzkoušet vývojové gumy v týdnu po GP Abú Zabí dva týmy - Force India a McLaren. Nicméně šéf Pirelli pro motorsport, Paul Hembery, řek, že je optimistický ohledně toho, že by se nakonec mohli domluvit tak, aby týmy novou specifikaci vyzkoušeli ještě před novým rokem.

"Vypadá to, že dva týmy, ktere byly proti, by už být proti nemusely. Takže si myslím, že když přijedeme s extra setem gum nad rámec roční alokace, tak to snad půjde," řekl Paul Hembery. Změny v gumách pro rok 2015 jsou přitom minimální a to v oblasti konstrukce a potenciální změny super měkké směsi. 

"Nejsou nějak moc odlišné - je tam strukturální změna, ale není nijak velká. Jednotlivé elementy té sloučeniny jsou podobné těm letos a myslím, že to opravdu uvidíte v následujících dvou letech. Nemáme však žádnou možnost testovat. Více méně je to tak, že tam, kde jste teď, musíte být. 


Pirelli chtělo v Abú Zabí testovat vývojové pneumatiky pro sezonu 2015, dva týmy byly proti
(foto: Pirelli)

Máme rok, ve kterém se potýkáme s množstvím zastávek. Závody by možná mohly být o něco zajímavější, kdyby zde bylo pro týmy více výzev. Ale pokud budou rychlejší auta, což možná není dnes takovou výzvou, ale mohlo by to být výzvou zítra, pokud zůstanete jen stát."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy