Vettel: Verstappen se sice ještě nemůže odvést sám na okruh, má však potenciál

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel dnes na tiskové konferenci srovnával své začátky s debutem Maxe Verstappena, který zítra ve věku 17 let v Suzuce nastoupí do prvního tréninku ve Formuli 1.

Znamená to, že jsou dnes monoposty snadněji ovladatelné? "Myslím, že jedním z největších rozdílů je to, že já jsem mohl jet sám z hotelu na okruh, což on nemůže. Nemá řidičák," srovnává Vettel svůj vstup do F1 s příchodem mladého Verstappena.

"Podle mě se Formule 1 hodně změnila - obzvlášť letos. Není tedy tajemstvím, že jsou auta pomalejší. Je to jiné než v předchozích letech, možná o něco techničtější, ale méně náročné, pokud jde o rychlost, jakou projíždíme zatáčky. A zejména na trati, jako je tato," pokračuje úřadující mistr světa z Red Bullu.

Proti debutu 17letého mladíka ale nic nemá. "Víte, já jsem hodně vzrušený z toho, že jej uvidím jezdit na okruhu, stejně jako vy. Ve Formuli 3 samozřejmě strávil jen půl, tři čtvrtě roku. Myslím, že v motokárách dosáhl významných věcí. Takže ano, podle mě má potenciál."


Sebastianovi Vettelovi bylo při vstupu do F1 devatenáct let (foto: BMW Motorsport)

"Na druhé straně mu musíte dát čas - tolik, kolik potřebuje. Já jsem do F1 poprvé vstoupil, když mi bylo 19. Samozřejmě se vždy cítíte připravení a nikdy nikomu neřeknete ne, když vám nabízí šanci závodit či jezdit s vozem F1. Nějakou dobu to ale trvá, než si na všechno zvyknete. Nejen na auto, ale také na práci s týmem, která je úplně jiná v F1 než v jiných kategoriích," dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy